Med hjælp fra LDR i Morsø Kommune samt Frøslev-Mollerup Sparekasse er det lykkedes at omdanne et næsten tomt og ubrugt lokale i den gamle skole i Frøslev til et kulinarisk værksted og et mødested for cirka 25 mænd fra en stor del af øen.

Vi lagde ud i 2015 – den 18. november klokken 18 – med en gang gule ærter, men forarbejdet begyndte længe før. Der skulle købes gryder, pander, bestik og service til det gamle skolekøkken.  Maskinparken omfatter nu alt fra kaffemaskiner, brødrister, røremaskine, håndmixere, blender og minihakker til en samling af gode køkkenknive. Meget er købt på genbrug, men vi supplerer stadig op. Senest har vi byttet to store gryder, der var købt for billigt og blev skæve i bunden, med to af de bedre. Heldigvis havde vi de 500 kroner i kassen.

Mændene betaler mellem 70 og 100 kroner hver gang, og da vi hverken betaler lønninger eller lokaleleje, løber det fint rundt. Holdet “Mandemad i Frøslev” mødes hver anden uge, mens en anden gruppe, “Mandemad med Mere” har 16 medlemmer. Selv om mændene på dette hold kommer fra alle dele af øen, mødes vi hver måned med “Cafe Den gamle Skole” i Frøslev som base, fordi køkkenet er veludstyret.

Vi laver hver gang mad, snakker, snakker og snakker, inden vi vasker op og rydder til side. En af de store udfordringer for “Mandemad i Frøslev” var at lave mad til 70 personer i forsamlingshusets køkken, og næste gang skal vi stege bøffer til vore koner. Herefter går vi over til grill-sæsonen med madlavning i det fri for eksempel på nogle af øens shelter-pladser.

Tak for starthjælpen. Nu er vi stort set selvkørende.

Anders Holmgaard, køkkenskriver.